In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Het vroor dat het kraakte deze week in Liaoning, een provincie in het noordoosten van China. In de stad Shenyang werden temperaturen van min twintig graden Celsius gemeten. Deze man liet zich door het winterweer echter niet weerhouden van baantjeszwemmen in een deels bevroren meer.
Foto AFP
Soldaten van het Noord-Koreaanse leger moesten deze week de gedemilitariseerde zone (DMZ) doorkruisen die tussen Noord- en Zuid-Korea ligt. Bij de zogeheten Military Demarcation Zone, de officiële scheidslijn tussen de twee landen, voerden ze een inspectie uit bij een ontmantelde grenspost.
Foto Ahn Young-joon /REUTERS
Deelnemers aan een wedstrijdje 'hete pepers eten' zitten er klaar voor in Wentang Town, in de Chinese stadsprefectuur Yichun. Voor zo'n competie moet je traditiegetrouw plaatsnemen in een jacuzzi. De winnaar van deze wedstrijd werkte in één minuut twintig pepers naar binnen.
Foto AFP
De Duitse bondskanselier Angela Merkel arriveert bij de politieke top over het Marrakesh-akkoord - met in ieder geval één schijnbare tegenstander onder de toeschouwers.
Foto Abderrahmane Mokhtari / Reuters
Verkopers van de Izmailovo-markt in het centrum van Moskou.
Foto Mladen Antonov / AFP
Deze activisten zijn pro-migratie en kwamen maandag naar de Amerikaans-Mexicaanse grens voor een protest bij het hek dat bij Imperial Beach staat, in San Diego County. Ze werden daar gearresteerd tijdens de demonstratie - zoals te zien is op deze foto, die werd gemaakt vanaf de andere kant van het hek, waar het strand bekendstaat als Playas de Tijuana.
Foto Guillermo Arias / AFP
Deze migrant is een van de bewoners van een in verval geraakte medicijnenfabriek in Rome. Het gebouw staat langs de Via Tiburtina, een bekende heerweg die van de Italiaanse hoofdstad naar Tivoli voert. Het stond al jaren vrij en wordt nu bewoond door ongeveer vierhonderd mensen, veelal migranten uit Noord-Afrika.
Foto Peri Percossi / EPA
Brandweermannen proberen een enorme brand te bestrijden die op dinsdag woedde in Manila. In een van de sloppenwijken van de Filippijnse hoofdstad werden driehonderd huisjes en constructies verwoest, waardoor vierhonderd gezinnen dakloos zijn geworden.
Foto Noel Celis / AFP
Terwijl Britse parlementsleden zich dinsdag bezighielden met de vertrouwensstemming over Theresa May als conservatieve partijleider, moest de Londense politie een man taseren. Hij probeerde het terrein van de parlementsgebouwen binnen te dringen, maar dat is verboden. Het ging volgens de politie om een man met geestelijke problemen, hij is gedwongen opgenomen.
Foto Peter Nicholls / Reuters
Brandweerlieden en medisch personeel bekommeren zich om de slachtoffers van een treinongeluk in de Turkse hoofdstad Ankara. Donderdag reed een hogesnelheidstrein in een stilstaande locomotief. Daarbij kwamen negen mensen om, vijftig anderen raakten gewond.
Foto Adem Altan / AFP
In het stadhuis van Stockholm werden maandag de Nobelprijzen uitgereikt. De winnaars en leden van de commissies kwamen samen voor een diner.
Foto Jonathan Nackstrand / AFP
Deze stuntvrouw is verkleed als Mary Poppins. Ze staat bovenop een van de gondels van de Londense attractie London Eye, voorafgaand aan de Europese première van de film 'Mary Poppins Returns'.
Foto Joe Giddens / AP
Medisch personeel in de Afghaanse stad Kandahar, waar kinderen worden gevaccineerd tegen polio. In het land werden in het afgelopen jaar 21 gevallen van de kinderziekte, ook wel bekend als kinderverlamming, geconstateerd. Afghanistan en Pakistan zijn de enige twee landen ter wereld waar polio nog voorkomt.
Foto Muhammad Sadiq/EPA
Deze soldaten van de Irakese Rapid Response-troepen houden de portretten omhoog van hun omgekomen kameraden. Afgelopen maandag werd bij het internationale vliegveld een ceremonie gehouden ter ere van het éénjarig bestaan van de overwinning op de terreurgroep Islamitische Staat (IS).
Foto Ahmad Al-Rubaye / AFP
Bezoekers van het paleiscomplex Gyeongbokgung staan te koukleumen in de sneeuw. Dit was het grootste paleis uit de Joseondynastie, ontworpen in 1394, staat in een noordelijke wijk van Seoul, Zuid-Korea.
Foto Ahn Young-joon / AP