Wielrennen

Ronde van Spanje start in 2020 met ploegentijdrit in Utrecht

De Ronde van Spanje start in 2020 met een ploegentijdrit in Utrecht. Dat is woensdagmiddag bekendgemaakt tijdens een presentatie in Utrecht, nadat Vuelta-directeur Javier Guillén de komst maandag had bevestigd tegenover de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen. De Vuelta – met de Tour de France en de Giro d’Italia een van de drie belangrijke wielerrondes – komt in augustus 2020 drie dagen in Nederland. De tweede etappe begint in Den Bosch en eindigt in Utrecht. De derde etappe trekt door Noord-Brabant, met Breda als start- en finishplaats. Utrecht heeft een geschiedenis als stad die door de grote wielerrondes wordt bezocht. In 2010 deed de Giro d’Italia Utrecht aan, na de start in Amsterdam dat jaar. En in 2015 begon de Ronde van Frankrijk in Utrecht. (NRC)