Verdachte aangehouden voor ‘vergismoord’ uit 2014

De verdachte zou ook Mossad Hosseini, destijds de schutter in de abusievelijke liquidatie, hebben doodgeschoten voor die gemaakte fout.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto Olim Bajmat/ANP

De politie van Amsterdam heeft een man aangehouden in zijn cel in verband met twee liquidaties in de hoofdstad, in 2014. Volgens de politie wordt hij verdacht van van betrokkenheid bij de ‘vergismoord’ op Stefan Eggermont en de moord op Massod Amin Hosseini. De man zat al vast voor een andere moord.

Hosseini wordt gezien als de schutter die in juli 2014 Stefan Eggermont doodschoot. Eggermont, die een strafblad had, was echter een onbedoeld slachtoffer van de Amsterdamse onderwereldoorlog. Hosseini zou zich hebben vergist omdat de onschuldige man en het eigenlijke doelwit van de liquidatie in eenzelfde soort auto reden. Er werd in 2014 een andere crimineel opgepakt in verband met de persoonsverwisseling en abusievelijke liquidatie, en later ook doodgeschoten.

In 2014 begon een drugsoorlog van ongekende proporties, schreef Jan Meeus

Hosseini zelf werd enkele maanden na de vergismoord, in september, doodgeschoten. Die moord was volgens de politie een afstraffing voor het plegen van de vergismoord, schrijft Het Parool. De nieuwe verdachte zou bij zowel de vergismoord als de moord op Hosseini in Osdorp betrokken zijn geweest.

Het Openbaar Ministerie kwam de 31-jarige man op het spoor door onderzoek naar mobiel telefoonverkeer van Amsterdamse criminelen. In 2016 kon het OM beslag leggen op de servers waarop miljoenen berichten van versleutelde mobieljes werden bewaard. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid.