Luchtvaart

Anne Rigail (49) nieuwe topvrouw Air France

De Franse luchtvaartmaatschappij Air France krijgt voor het eerst een vrouw aan het hoofd: de 49-jarige Française Anne Rigail. Haar aanstelling is woensdagmiddag door moederbedrijf Air France-KLM bevestigd. Rigail volgt Air France-KLM-topman Ben Smith op. Hij had tijdelijk ook de leiding over de Franse tak in afwachting van een nieuwe bestuursvoorzitter daar. Rigail is al 27 jaar in dienst bij de luchtvaartmaatschappij. Ze is nu lid van de raad van bestuur, eerder gaf ze leiding aan de afdeling die verantwoordelijk is voor klantcontact. Ze begint 17 december. Smith prees Rigail voor haar „bijzondere aandacht” bij veranderingen die ze eerder doorvoerde. Hij heeft „vertrouwen dat ze de noodzakelijke transformatie binnen Air France” zal brengen. Rigail staan onder meer lastige salarisonderhandelingen met piloten te wachten. (NRC)