Doden en tientallen gewonden bij treinongeluk Ankara

Twee wagons van een passagierstrein ontspoorden en botsten tegen een voetgangersbrug die vervolgens instortte. Zeker negen mensen kwamen om het leven.

Bij een ongeluk met een hogesnelheidstrein zijn donderdag zeker vier mensen omgekomen.
Bij een ongeluk met een hogesnelheidstrein zijn donderdag zeker vier mensen omgekomen. Foto EPA

Zeker negen mensen zijn donderdagochtend omgekomen bij een ongeluk met een hogesnelheidstrein net buiten de Turkse hoofdstad Ankara. Ook raakten 49 mensen gewond. Dat meldt staatspersbureau Anadolu.

Twitter avatar anadoluagency ANADOLU AGENCY (ENG) Turkey: Several injured in high-speed train crash https://t.co/m1mEgw4OYz https://t.co/WnlUjSDhrX

De trein was net uit Ankara vertrokken op weg naar de zuidelijke stad Konya toen de trein rond 06.30 uur ter hoogte van station Marsandiz tegen een locomotief botste die op het spoor stond om de rails te controleren. Zeker twee wagons ontspoorden en botsten op een voetgangersbrug, die deels instortte en op de trein terechtkwam.

Hulpverleners zoeken naar overlevenden. “We hopen geen slachtoffers meer te vinden”, zei de gouverneur van Ankara, Vasip Sahin. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.

Eind juni kwamen bij een groot treinongeluk in Turkije 24 mensen om het leven en raakten 124 mensen gewond. Het was het dodelijkste treinongeluk in veertien jaar. De regering kondigde toen aan een onderzoek in te stellen naar de oorzaak.