Zaandam

Twintig jaar cel voor doden Milica van Doorn in 1992

De 48-jarige Hüyesin A. heeft dinsdagmiddag van de rechtbank in Alkmaar twintig jaar celstraf gekregen voor het doden en verkrachten van Milica van Doorn (19) in 1992. De man werd vorig jaar na een DNA-verwantschapsonderzoek opgepakt. A. heeft volgens de rechter Van Doorn om het leven gebracht om te voorkomen dat iemand erachter zou komen dat hij haar had verkracht. Hij werd vrijgesproken van moord, omdat voorbedachten rade niet kon worden bewezen. Hüyesin A. ontkende de beschuldigingen tijdens de rechtszaak. Hij stelde dat hij destijds een seksuele relatie met Van Doorn had, wat volgens hem verklaart waarom zijn DNA-sporen werden aangetroffen op haar lichaam. De politie trof DNA-sporen aan op het stoffelijk overschot, maar kon daar lange tijd geen verdachte aan koppelen. (NRC)