Twee Poolse fietsers overleden bij aanrijding in Limburgse Grashoek

Een derde fietser raakte zwaargewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Bij de aanrijding was een busje betrokken.

Het derde slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
Het derde slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Foto Berlinda van Dam/Hollandse Hoogte

Bij een aanrijding in het Limburgse dorp Grashoek zijn woensdagochtend twee fietsers om het leven gekomen, meldt de politie. Een derde fietser raakte zwaargewond en is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Het gaat om drie volwassen mannen uit Polen, maakte de politie later op woensdag bekend. Vermoedelijk was het drietal onderweg naar hun werk toen ze rond 07.30 uur werden aangereden door een busje. Volgens de lokale krant De Limburger woonden de slachtoffers in Panningen en reden ze naar hun werkgever in Grashoek.

Volgens een politiewoordvoerder is de chauffeur van het voertuig niet gewond geraakt. Over zijn of haar identiteit is niets bekendgemaakt. De weg is momenteel afgezet, de politie doet onderzoek naar de mogelijke oorzaak.

De botsing vond plaats op de Vliegertsdijk in Grashoek, zo’n 15 kilometer van Venlo.