Thuiskok

Poulpe à la Provençale

De opkomst van octopus in Nederland juich ik van harte toe. Het ziet er spannend uit, is weer eens wat anders dan saaie witvis en is gewoon heel erg lekker. In het recept staat overigens inktvis, dat heb ik zo gelaten, maar poulpe is toch echt octopus en op de foto van het gerecht zie je ook octopus, dus ik zou dat aanhouden. Serveer er vers brood bij.

Leg de tomaten in een grote schaal en overgiet ze met kokend water. Haal ze na een paar minuten uit het water en verwijder het vel met behulp van een scherp mesje. Snijd ze in blokjes.

Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit hierin de ui en het knoflook. Voeg de inktvis toe en bak deze even rondom aan. Voeg dan de tomaten, de laurierblaadjes en het saffraan toe. Roer goed door. Roer de roze peperkorrels erdoorheen en tot slot de witte wijn. Breng aan de kook en laat het geheel op een zacht pitje 35 tot 40 minuten zachtjes koken. Proef en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en roer het basilicum erdoorheen.