Brazilië

Man doodt drie kerkbezoekers en zichzelf bij schietpartij in Braziliaanse kathedraal

Bij een schietpartij in een Braziliaanse kathedraal zijn dinsdag vier mensen om het leven gekomen, onder wie de vermoedelijke dader. Ook raakten vier anderen gewonden. De schutter beroofde zichzelf van het leven op het altaar. Het zou gaan om een 49-jarige man, meldt het Braziliaanse televisiekanaal Globo. Zijn motief is onbekend. Het incident vond plaats om 1 uur ’s middags lokale tijd in Campinas, een stad op honderd kilometer van São Paulo. De schutter zou met twee pistolen geschoten hebben tijdens de mis, aldus een woordvoerder van de brandweer. Op een filmpje is te zien dat de schutter de kathedraal inloopt en begint te schieten op mensen. De schutter zou minstens twintig schoten gelost hebben, aldus politiewoordvoerder Caviola Filho. Het is niet bekend hoe de vier gewonden eraan toe zijn. Nadat de politie in een vuurgevecht de schutter in zijn borstkas raakte, schoot hij zichzelf door zijn hoofd, meldden autoriteiten. Brazilië kampt al langer met wapengeweld. Vorig jaar werden bijna 64.000 mensen gedood. Grote schietpartijen, zoals die in de Verenigde Staten voorkomen, zijn ongebruikelijk in Brazilië. (AP)