Thuiskok

Soupe de petits pois

Dit boterzachte soepje is ideaal om de eetlust mee aan te wakkeren en als opening van een feestelijk maal.

Smelt de boter zachtjes op middelmatig vuur in een brede pan. Fruit de ui, roer goed om zodat de snippers helemaal bedekt zijn met boter, maar laat ze niet kleuren. Doe de doperwten, de munt en het basilicum erbij (houd acht kleine blaadjes apart) en voeg een klein laagje water toe zodat de doperwten voor de helft onderstaan. Verwarm de pan op middelmatig vuur en gaar de doperwten in het pruttelende water in drie tot vier minuten.

Klop ondertussen de slagroom lobbig, dus niet stijf. Haal een eetlepel erwtjes uit de pan voor de garnering. Pureer de rest met de staafmixer zeer fijn, voeg indien nodig lepels warm water toe, tot je een zachte crème krijgt. Roer de crème door een fijne zeef, proef en breng op smaak met zout. Verdeel de doperwtencrème over vier kommetjes of kopjes, schep er een lepel slagroom op, verdeel de erwtjes erover en bestrooi met grove peper. Garneer de slagroom met de kleine blaadjes basilicum.