PSV pakt punt in laatste groepsduel Champions League

Tegen Internazionale speelde PSV met 1-1 gelijk in de uitwedstrijd in Milaan. PSV is uitgespeeld in Europa, Internazionale gaat door in de Europa League.

PSV'er Erick Gutierrez, in duel met Internazionale-speler Marcelo Brozovic .
PSV'er Erick Gutierrez, in duel met Internazionale-speler Marcelo Brozovic . Foto Luca Bruno/AP

PSV heeft dinsdagavond de uitwedstrijd in de Champions League tegen Internazionale met 1-1 gelijkgespeeld. De Eindhovense club kwam in de eerste helft op voorsprong door een goal van Hirving Lozano, maar Mauro Icardi maakte in de tweede helft voor de Italianen gelijk.

Voorafgaand aan de wedstrijd was PSV al uitgeschakeld voor overwintering in Europa. Internazionale is door het gelijkspel uitgeschakeld voor de volgende ronde van de Champions League en speelt verder in de Europa League. Naaste concurrent Tottenham Hotspur speelde met 1-1 gelijk tegen FC Barcelona en eindigt op doelsaldo tweede in de poule. Groepswinnaar is FC Barcelona.

De wedstrijd in het Stadio Giuseppe Meazza in Milaan verliep in een hoog tempo. In de eerste helft maakte vooral Internazionale aanspraak op de 1-0. Na goed drukzetten van Steven Bergwijn, wat leidde tot balverlies bij de Italianen vlak voor het strafschopgebied, scoorde PSV-spits Lozano met zijn hoofd in de dertiende minuut. Pas in de drieënzeventigste minuut kwam Internazionale langszij, dankzij een kopgoal van Mauro Icardi.