Michelle Obama komt naar Nederland

De voormalige first lady staat volgend jaar april op het podium in de Amsterdamse Ziggo Dome om haar boek Becoming te promoten.

Voormalig First Lady van de Verenigde Staten Michelle Obama komt naar de Ziggo Dome in Amsterdam.
Voormalig First Lady van de Verenigde Staten Michelle Obama komt naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Foto Jose Luis Magana/AP

Michelle Obama komt volgend jaar naar Nederland. Ze is op woensdag 17 april in Amsterdam om haar autobiografie Becoming te promoten. De voormalige first lady van de Verenigde Staten zal voor publiek in de Ziggo Dome in Amsterdam over haar boek spreken. Dat maakte organisator Mojo dinsdag bekend.

Lees ook de recensie van Obama’s memoires Becoming: Elke campagne was een deuk in Michelle Obama’s ziel

In de Verenigde Staten heeft Obama haar boektournee langs tien steden afgerond. Daar komt nu een vervolg op met 21 nieuwe optredens: nog eens elf in de Verenigde Staten, vier in Canada en zes in Europa. Naast Amsterdam bezoekt Obama de Europese steden Kopenhagen, Oslo, Londen, Stockholm en Parijs. Organisator Mojo kondigt het optreden in Amsterdam aan als een “eerlijke kijk op de ervaringen en gebeurtenissen die haar gevormd hebben” van haar jeugd in de achterstandswijk South Side in Chicago tot aan haar jaren als de presidentsvrouw van de Verenigde Staten.

Obama’s optredens in Europa zijn schaars, ook geeft ze spaarzaam interviews. Naar aanleiding van de verschijning van haar boek mocht alleen maandblad Linda als enig Nederlands medium haar interviewen. Ook zal haar man, voormalig Amerikaanse president Barack Obama, een autobiografisch boek publiceren over zijn leven in het Witte Huis.