Recensie

Recensie Muziek

Ice Cube schopt nog tegen het systeem

Hoewel er de afgelopen tijd diverse artiesten hun afkeer tegen de huidige president van Amerika uitten in hun muziek, is er één systeemschopper die acht jaar niets van zich liet horen op muzikaal vlak. Westkust-veteraan Ice Cube gaat nu met twee gestrekte benen in op alles wat hem niet bevalt. Cube kan niet tegen de mate van harddrugsgebruik in Amerika, Donald Trump en zijn supporters krijgen een veeg uit de pan en politieagenten die hun werk goed doen moeten collega’s die de penning misbruiken volgens hem op de vingers tikken.

Ice Cube is geen rapper van hippe termen of vernieuwende flows; de boodschap staat boven alles. Ondanks dat de mix soms vrij gaar klinkt, is Everythangs Corrupt het beste album uit de tweede helft van zijn dertigjarige carrière. Hij mist soms de finesse, maar heeft nog hetzelfde militante vuur als in de jaren negentig.