Handelsoorlog

GoPro haalt productie uit China naar VS

Maker van actiecamera’s GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in dreigende heffingen op producten die voor de thuismarkt zijn bestemd. De verhuizing zal komende zomer plaatsvinden. Voor de overige markten blijft het bedrijf de apparaten in China maken. China en de VS sloegen elkaar de voorbije maanden om de oren met importheffingen. Sinds de recente ontmoeting tussen president Donald Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping is er een ‘staakt-het-vuren’ tussen de landen van negentig dagen. De arrestatie van financieel topvrouw Meng Wanzhou van Huawei heeft de zorgen over de relatie tussen de landen wel weer aangewakkerd. Meng werd vorige week in Canada opgepakt voor uitlevering aan de VS. (ANP)