Perstoren Binnenhof weer vrijgegeven na poederbrief

De brief was gericht aan de parlementaire redactie van De Telegraaf en bevatte geen schadelijk stoffen.

Foto Lex van Lieshout/ANP

Het gebouw voor de media aan het Binnenhof is dinsdag korte tijd afgesloten geweest na de vondst van een poederbrief. De brief was gericht aan de parlementaire redactie van De Telegraaf. Het poeder bleek na onderzoek ongevaarlijk.

Twitter avatar POL_DenHaag Politie Den Haag Na onderzoek blijkt het poeder in de brief die werd bezorgd op de parlementaire redactie van de #Telegraaf niet schadelijk te zijn. https://t.co/PsuC7HgWJW

De hele perstoren van de Tweede Kamer werd korte tijd afgesloten. De zesde verdieping, waar de parlementaire redactie van De Telegraaf zit, is nog niet vrijgegeven, omdat de politie daar onderzoek doet. Op die verdieping zitten ook de Haagse redacties van het AD en Nu.nl.

De brief werd volgens De Telegraaf anoniem verstuurd.