Eredivisie

Assistent Arne Slot volgt volgend seizoen John van den Brom op als hoofdcoach AZ

Arne Slot.
Arne Slot. Foto Remko Kool/ANP

John van den Brom stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van AZ. De club bevestigde maandag dat in gezamenlijk overleg is besloten uit elkaar te gaan. Van den Brom werkt sinds 2014 bij AZ. Zijn opvolger is ook al bekend: de huidige assistent Arne Slot. Van den Brom, wiens contract komende zomer afloopt, volgde in september 2014 Marco van Basten op. Geen trainer was langer werkzaam bij AZ dan hij. „Ik ben trots dat ik als langstzittende trainer de boeken inga. De afgelopen vijf jaar heb ik mooie seizoenen beleefd bij AZ. Maar het is nog te vroeg om terug te blikken. Vanaf heden gaat de focus weer op dit seizoen. We gaan er de komende maanden alles aan doen om het seizoen AZ-waardig af te sluiten”, zei Van den Brom. (ANP)