Eredivisie

Algemeen directeur Luuc Eisenga treedt terug bij sc Heerenveen, commissarissen stappen op

Luuc Eisenga.Foto Siese Veenstra/ANP
Luuc Eisenga.Foto Siese Veenstra/ANP

Bij sc Heerenveen is na het aangekondigde vertrek van algemeen directeur Luuc Eisenga de raad van commissarissen opgestapt. Het stichtingsbestuur zegde het vertrouwen op in rvc-voorzitter Jorrit Jorritsma, Gerard Kremer en oud-trainer Hans Westerhof. Eisenga treedt per 1 maart komend jaar terug, naar verluidt onder druk van diverse stromingen binnen de club. „Ik heb besloten de zaken hier goed af te sluiten en daarna op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging”', zei Eisenga, die sinds 2016 bij Heerenveen werkt. Over zijn vertrek werd al langer gespeculeerd. De Fries bracht aanvankelijk de rust terug na een roerige periode. Afgelopen jaar liepen de commerciële inkomsten terug en raakten de tribunes steeds leger. (ANP)