Recensie

Recensie Film

Door de grappen in ‘Bon Bini Holland 2’ blijft er weinig film over

Komedie De typetjes uit Jandino Asporaats Dino Show krijgen in ‘Bon Bini Holland 2’ veel ruimte. Ze maken wel veel stereotiepe grappen.

Jandino Asporaat speelt maar liefst zes rollen in ‘Bon Bini Holland 2’, waaronder Judeska.
Jandino Asporaat speelt maar liefst zes rollen in ‘Bon Bini Holland 2’, waaronder Judeska.

Bon Bini Holland 2 begint op het zonnige Curaçao, maar het duurt niet lang voordat Robertico Florentina weer onder het Hollandse wolkendek staat. Hij reist zijn vriendin Noëlla Maduro (Liliana de Vries) achterna, nadat ze zijn huwelijksaanzoek heeft afgeslagen.

Robertico is vastbesloten om haar terug te winnen maar, zoals zijn vriend Norwin (Sergio IJssel) het zegt: „De witte pappi’s beginnen the game over te nemen.” Ideale schoonzoon Christiaan (Steef de Bot) zorgt voor stevige concurrentie. Met de hulp van zijn oude collega’s uit FC Kip probeert Robertico Noëlla te heroveren.

Lees ook het interview met Jandino Asporaat: ‘Ik heb een ongegeneerd geloof in mezelf’

Asporaat speelt maar liefs zes rollen in Bon Bini Holland 2. Meer nog dan in de eerste film krijgen zijn typetjes uit De Dino Show alle ruimte. Het acteerwerk is goed, maar het verhaal raakt door alle grappen in de verdrukking; er zijn weinig momenten om mee te leven met Robertico, die zich wil bewijzen zonder zichzelf te verloochenen.

Dit had een mooi gegeven kunnen zijn tegenover de stereotiepe grapjes, die naarmate de film vordert steeds vaker aanvoelen als makkelijke inkoppertjes. Liefhebbers van Asporaats stand-up comedy zullen de film kunnen waarderen, maar voor degenen die daar minder mee hebben, blijft er weinig film over.