Doden en gewonden bij schietpartij in Braziliaanse kathedraal

Door een schietpartij in de kathedraal van de stad Campinas werden vier mensen gedood. De schutter beroofde zichzelf van het leven.

Een lichaam wordt uit de kathedraal gedragen waar de schietpartij plaatsvond.
Een lichaam wordt uit de kathedraal gedragen waar de schietpartij plaatsvond. Foto Ari Ferreira/AFP

Bij een schietpartij in een kathedraal in Brazilië zijn dinsdag vier mensen om het leven gekomen. Ook raakten vier anderen gewonden. De schutter beroofde zichzelf van het leven op het altaar, meldt persbureau AP. Het is onbekend wat het motief van de dader was.

Het incident vond plaats om 13:00 uur lokale tijd in de stad Campinas, een stad zo’n honderd kilometer ten noorden van Sao Paulo. De schutter zou met twee pistolen geschoten hebben tijdens de mis, zegt een woordvoerder van de brandweer tegen AP. Het zou gaan om een 49-jarige man, meldt het Braziliaanse televisiekanaal Globo.

Op een filmpje is te zien dat de schutter de kathedraal inloopt en begint te schieten op mensen. De schutter zou minstens twintig schoten gelost hebben, zegt politiewoordvoerder Caviola Filho volgens persbureau AP. Het is niet bekend hoe de vier gewonden eraan toe zijn. Nadat de politie in een vuurgevecht de schutter in zijn ribben raakte, schoot hij zichzelf door zijn hoofd, melden autoriteiten.

Brazilië kampt al langer met wapengeweld. Het Latijns-Amerikaanse land is jaarlijks wereldleider in het totaal aantal moorden. Vorig jaar werden bijna 64.000 mensen gedood. Grote schietpartijen, zoals die vaak in de Verenigde Staten voorkomen, zijn ongebruikelijk in Brazilië.