Champions League

Arjen Robben mist wedstrijd tussen Bayern München en Ajax

Arjen Robben keek er erg naar uit, maar een onwillige zenuw in zijn bovenbeen voorkomt dat hij woensdag in de Champions League tegen Ajax kan spelen. Bayern München heeft dinsdag bevestigd dat de 34-jarige Groninger niet tot de wedstrijdselectie behoort voor het duel in Amsterdam. Robben, die bezig is aan zijn laatste seizoen bij Bayern, kwam eind november voor het laatst in actie. In de Champions League tegen Benfica maakte hij toen twee karakteristieke doelpunten in de ruime overwinning van zijn ploeg (5-1). „Ik heb toen echt een heerlijke wedstrijd gespeeld, maar daarna begon ik steeds meer klachten te krijgen. En die zijn tot op heden niet verdwenen.” De oorzaak is een tik op een zenuw in zijn bovenbeen. Volgens Robben laat het herstel nog even op zich wachten. (ANP)