Basketbal

Golden State Warriors zijn sportpersoonlijkheid van 2018

De basketballers van Golden State Warriors zijn door het Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated uitgeroepen tot Amerikaanse sportpersoonlijkheid van 2018. De ploeg van de sterspelers Stephen Curry en Kevin Durant werd voor de derde keer in vier jaar tijd kampioen in de NBA, de Noord-Amerikaanse profcompetitie. Het is pas de vierde keer in de geschiedenis dat de onderscheiding, in 1954 voor het eerst uitgereikt, naar een team gaat. Eerder was de prijs voor het Amerikaanse ijshockeyteam (1980), het Amerikaanse vrouwenvoetbalelftal (1999) en honkbalploeg Boston Red Sox (2004). Op de erelijst volgt Golden State Warriors honkballer Jos Altuve en American-footballspeler J.J. Watt op. Sports Illustrated onderscheidde eerder basketballers als Michael Jordan (1991), en LeBron James (2012 en 2016). (ANP)