Podcast

Presidential Podcast 63: Het eindspel is begonnen

Op vrijdag 30 november werden drie documenten openbaar gemaakt in zaken tegen zowel Donald Trumps voormalige advocaat Michael Cohen als zijn voormalige campagneleider Paul Manafort. Twee documenten kwamen van Speciaal Aanklager Robert Mueller, die de Russische inmenging in de verkiezingen van 2016 onderzoekt. Het andere document kwam van de aanklager in het Southern District van Manhattan.

Ze geven een beeld van de aanklachten die opgebouwd worden tegen de president van de Verenigde Staten. En dat ziet er niet best uit. “Als er één moment tijdens mijn correspondentschap is dat ik als een mijlpaal beschouw, is het dit”, zegt NRC-correspondent Bas Blokker tegen VPRO-presentator Chris Kijne.

Lees ook over Trumps ex-advocaat: De pitbull die zich tegen het baasje keerde