Pepperspray

Jongen van 15 in arrest wegens paniek in disco Italië, met 6 doden

In Italië is een jongen van 15 jaar aangehouden die ervan wordt verdacht tijdens een concert bewust paniek te hebben veroorzaakt met pepperspray en zo schuldig te zijn aan de dood van zes mensen. Rond één uur vrijdagnacht ontstond een enorme chaos in de discotheek Laterna Azzurra in het stadje Corinaldo, in de Midden-Italiaanse regio Marche. Vijf jongeren en een moeder die met haar dochter van elf naar het concert was gegaan, kwamen om toen een railing het begaf en mensen anderhalve meter naar beneden vielen. Tientallen mensen raakten daarbij gewond. De politie kon zondag berichten dat er te veel kaartjes waren verkocht, niet bevestigen. Al eerder is op massale bijeenkomsten paniek gezaaid met pepperspray, om in de verwarring mensen te kunnen beroven van juwelen, geld en mobieltjes. (NRC)