Gedichten, anekdotes en Sinatra – maar geen commentaar over de wedstrijd

Foto ANP

„Willem Wilmink: fantastische man, mooie gedichten. Ik zal er eentje voor u voorlezen.” Tijdens een belangrijk voetbalduel in de Verenigde Staten tussen Atlanta United en de Portland Timbers, hield Eurosport-commentator Frank Kramer (71) zaterdagnacht een monoloog over alles behalve de wedstrijd. Onlangs werd hij na 24 jaar bedankt voor bewezen diensten, waarop hij tijdens zijn laatste uitzending het heft in eigen handen nam. De 1-0 viel tijdens zijn betoog over protesteren tegen scheidsrechters. Kramer, licht geërgerd: „Ja, en dit is weer die Martínez, die heeft de onhebbelijke gewoonte om altijd als ik aan het woord ben te scoren.” De tweede goal van Atlanta – de nieuwe kampioen van Noord-Amerika – negeerde hij. Wel stond hij stil bij de Amerikaanse verkiezingen, de beurs en het oeuvre van Sinatra – inclusief voordracht.

Eurosport reageert de volgende dag op Twitter: „Ook wij hadden deze laatste keer anders voor ogen gehad en daarom onze oprechte excuses.”

Kramer werd begin jaren 70 bekend als profvoetballer bij onder meer FC Volendam en HFC Haarlem. Later presenteerde hij op tv onder meer Avro’s Sportpanorama en de spelshows Boggle en Hints.