Eredivisie

Ajax en Feyenoord volgen PSV met ruime uitzeges

De traditionele topclubs PSV, Ajax en Feyenoord lopen steeds verder weg bij de rest van de eredivisie. Na de grote zege van PSV op Excelsior, vrijdagavond (6-0), won Ajax zaterdagavond in Zwolle met 4-1 van PEC. Opvallend waren de treffers van Lasse Schöne: een in eigen doel, vlak voor rust, en een in het juiste doel. Ook Klaas Jan Huntelaar, Frenkie de Jong en Dusan Tadic kwamen tot scoren. Zondagmiddag was de nummer drie van de eredivisie, Feyenoord, op Drentse bodem FC Emmen de baas. Ook daar werd het 4-1. Bij Feyenoord, dat op het kunstgras van Emmen pas na een uur de score opende via Jan-Arie van der Heijden, luisterde het pas 17-jarige talent Orkun Kökcü zijn eredivisiedebuut op met een treffer. Feyenoord kreeg in de tweede helft twee strafschoppen, maar alleen Tonny Vilhena wist er een te verzilveren. Even daarvoor had Steven Berghuis een penalty gemist. Feyenoord staat inmiddels tien punten voor op de nummer vier, FC Utrecht. De club uit de Domstad nam de vierde plaats over van Heracles Almelo, in een onderling duel. FC Utrecht won met 3-1, mede dankzij een prachtige goal van Gyrano Kerk. (NRC)