Copa

River wint in Madrid van stadgenoot

Eindelijk ging de return om de finale van de Copa Libertadores door. Niet in Argentinië, maar in Madrid. Tienduizend Argentijnen stapten in het vliegtuig en namen zondag voor even de Spaanse hoofdstad over. De return was verplaatst na ongeregeldheden rond het stadion van River Plate. Twee weken geleden raakten spelers van Boca Juniors gewond na een aanval op de spelersbus, vlak voor de return, en werd de wedstrijd uitgesteld. In Madrid, waar meer dan 4.000 agenten op de been waren, bleef het rustig. In Buenos Aires (foto’s linksmidden en rechtsonder met toeschouwers), moest de politie wel ingrijpen. Nadat de eerste wedstrijd in 2-2 was geëindigd, won River Plate zondagavond met 3-1. Het sporttribunaal CAS spreekt zich binnenkort nog wel uit over een verzoek van Boca om River Plate te diskwalificeren. (NRC)