Atletiek

Krumins vierde bij EK cross, teamgoud ‘mooie troostprijs’

Susan Krumins is zondag bij de EK veldlopen in Safaripark Beekse Bergen als vierde geëindigd. De Nederlandse atlete was elf seconden langzamer dan de Turkse winnares Yasemin Can. „Ik ben te hard gestart. In die laatste ronde ging het niet meer, ik had mezelf kapot gelopen”, zei Krumins aan de finish. Toch was er ook tevredenheid, vanwege het Nederlandse teamgoud, volgens Krumins een „mooie troostprijs”. De eerste plaats in de landenwedstrijd kwam mede op conto van Jip Vastenburg, die in de slotfase oprukte en vijfde werd. Krumins had negen jaar geen cross gelopen, een discipline waarop ze tien jaar geleden Europees kampioen werd bij de beloften. Ze vond het parcours bij deze EK zwaar. „Door de modder kwam je bijna stil te staan. Je moest jezelf steeds weer op gang trekken en daar ging ik aan kapot.” (ANP)