Afschot herten

Tijdelijk vliegverbod boven de Oostvaardersplassen

Boven de Oostvaardersplassen en naastgelegen natuurgebieden is op verzoek van de politie een tijdelijk vliegverbod afgekondigd. Dat bevestigt de politie tegenover NRC na berichtgeving van Omroep Flevoland. Het vliegverbod heeft te maken met het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen, waar Staatsbosbeheer komende week mee begint. Met het vliegverbod moet „ordeverstoring” zoveel mogelijk voorkomen worden, aldus de politie. Het verbod is onderdeel van een pakket aan „zichtbare en onzichtbare maatregelen”. Meer details wil de politie niet geven. Volgens Omroep Flevoland geldt het vliegverbod vanaf maandag 10 december tot en met maandag 18 december en is het bedoeld om kleine vliegtuigjes, helikopters of drones te weren. (NRC)