River Plate wint beladen finale Copa Libertadores

De finale tussen de Argentijnse rivalen River Plate en Boca Juniors moest twee keer worden uitgesteld wegens gewelddadigheden, en werd uiteindelijk in Madrid gespeeld.

Lucas Pratto (rechts) van River Plate neemt teamgenot Ignacio Fernandes in de armen na de goal tegen Boca Juniors.
Lucas Pratto (rechts) van River Plate neemt teamgenot Ignacio Fernandes in de armen na de goal tegen Boca Juniors. Foto: AFP / Javier Soriano

De veelbesproken finale om de Copa Libertadores is gewonnen door River Plate. De Argentijnse club rekende in Madrid na verlenging af met rivaal Boca Juniors: 3-1.

De eerste wedstrijd tussen River en Boca eindigde in november in 2-2. Omdat in de Copa Libertadores in uitwedstrijden gemaakte doelpunten niet dubbel tellen, was een verlenging (na een eindstand van 1-1) noodzakelijk om tot een winnaar te komen.

Lees ook: Finale Copa Libertadores dag uitgesteld na aanval op spelersbus

De return was verplaatst naar Madrid nadat ongeregeldheden rond het stadion van River Plate hadden voorkomen dat de return kon worden gespeeld. Daarbij waren spelers van Boca gewond geraakt. De club eiste eerst bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol dat River Plate zou worden gediskwalificeerd. Dat werd ook in beroep niet gehonoreerd, waarna Boca vrijdag naar het sporttribunaal CAS stapte.

Het CAS meldde een dag later dat er hoe dan ook gevoetbald ging worden tussen beide teams uit Buenos Aires en ging daarmee niet in op het verzoek van Boca het duel niet te laten plaatsvinden. De eis tot diskwalificatie van de stadgenoot wordt in een later stadium beoordeeld, meldde het CAS.

(ANP)