In beeld

De mooiste sportfoto’s in beeld

Uit het enorme aanbod van sportfoto’s selecteert de beeldredactie van NRC elke week de mooiste. Deze week onder meer: skiën, voetbal, hockey, surfen, basketbal en de kerstmannenloop in Madrid.
Het 7-jarige Afghaanse jongetje Murtaza Ahmadi trekt in het huis van zijn ouders in Kabul zijn T-shirt aan van zijn grote voorbeeld, voetballer Lionel Messi.
Mohammad Ismail/Reuters
Voetballer James Tarkowski van Burnley scoort het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, in de Engelse Premier League.
Andrew Yates /Reuters
Een winterzwemmer weerstaat het ijs en de elementen in een bevroren rivier in een park in Shenyang.
Reuters
Verkleed als kerstman een wedstrijd rennen in het centrum van Madrid. De loop, met 7.000 deelnemers, was bedoeld om geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.
Gabriel Bouys/AFP
Inwoners van de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito spelen 'ecuavoley', een lokale variant van het volleybal. De sport dateert van de vroege negentiende eeuw en is na voetbal de meest populaire sport in het land.
Jose Jacome/EPA
Een deelnemer aan een downhill-fietsrace in de Colombiaanse stad Medellin.
LUIS EDUARDO NORIEGA A./EPA
De Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher, zoon van een Nederlandse moeder, viert zijn overwinning op de reuzenslalom bij de wereldbekerwedstrijd in Val d'Isère in de Franse Alpen.
Jeff Pachoud/AFP
Tiffany Gauthier uit Frankrijk in actie op de Super G bij de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse St. Moritz.
Jean-Christophe Bott/EPA
Basketballer Kaleb Wesson van Ohio State Buckeyes strijdt om de bal met Ayo Dosunmu (links) en Alan Griffin (rechts) van Illinois Fighting Illini, de basketbalploeg van de University of Illinois.
Quinn Harris/USA Today Sports
Surfer Kalani Chapman uit Hawaii surft een golf van de Banzai Pipeline, een van de beste surflocaties ter wereld, op het eiland Oahu.
Brian Bielmann/AFP
Hockeyer Thierry Brinkman heeft Nederland op 1-0 gebracht in de wedstrijd tegen Pakistan, tijdens het WK in India. Rechts Bob de Voogd. Nederland won de laatste groepswedstrijd met 5-1.
Koen Suyk/ANP
Deelnemers onderweg in de marathon van Abu Dhabi.
Giuseppe Cacace/AFP