Agent gewond bij schietpartij Winterswijk

De politie kwam op een melding van vernieling af waarna een schietpartij ontstond. Vijf verdachten zijn aangehouden.

Bij een schietpartij in Winterswijk is een politieagent gewond geraakt. Ook twee verdachten raakten gewond. Het beeld dient ter illustratie.
Bij een schietpartij in Winterswijk is een politieagent gewond geraakt. Ook twee verdachten raakten gewond. Het beeld dient ter illustratie. Foto Evert Elzinga/ANP

Een politieagent is in de nacht van zaterdag op zondag lichtgewond geraakt bij een schietpartij in Winterswijk. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De schietpartij ontstond nadat agenten waren afgekomen op een melding van vernieling. Vijf verdachten zijn aangehouden, van wie twee gewond raakte. Een verdachte raakte zwaargewond.

Iets na 01.00 uur kreeg de politie de melding van vernieling aan een woning. Toen zij daar aankwam, waren drie verdachten al vertrokken. De agenten waren in gesprek met de melder toen de drie terugkwamen, waarop de schietpartij ontstond.

Aanhoudingen

De drie verdachten vluchtten in een auto, maar konden al snel worden aangehouden. Bij de aanhouding heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. Twee van de verdachten bleken gewond te zijn. Een vrouw met een schotwond is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Bij de woning heeft de politie twee andere verdachten aangehouden.

De aanleiding voor de schietpartij is nog niet bekend. De politie doet onderzoek. Ook is de Rijksrecherche een onafhankelijk onderzoek begonnen naar het vuurwapengebruik van de agenten. Dat is volgens de politie gebruikelijk als agenten hun wapen hebben gebruikt. De gewonde agent kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.