Zes doden bij paniek in Italiaanse disco

De paniek in de nachtclub in de gemeente Corinaldo brak uit toen een bezoeker een irriterende stof in de lucht spoot. Vijf dodelijke slachtoffers zijn minderjarig.

Reddingswerkers behandelen gewonden voor de Italiaanse nachtclub Lanterna Azzurra in de gemeente Corinaldo.
Reddingswerkers behandelen gewonden voor de Italiaanse nachtclub Lanterna Azzurra in de gemeente Corinaldo. Foto Francesco Benigni/AP

In een discotheek in de gemeente Corinaldo aan de Adriatische kust van Italië zijn zes mensen omgekomen. Vijf van hen waren minderjarig. Dat meldt persbureau AP zaterdagochtend. De dodelijk slachtoffers zijn drie meisjes, twee jongens in de leeftijd van veertien tot zestien jaar en een moeder van 39 die haar kind naar het concert begeleidde.

Voorafgaand aan een concert van de populaire Italiaanse rapper Sfera Ebbasta in de nachtclub Lanterna Azzurra brak er paniek uit nadat een bezoeker een irriterende stof in de lucht had gespoten, vergelijkbaar met pepperspray. In het gedrang dat daarop volgde, raakten 120 mensen gewond, van wie twaalf ernstig, meldt de Italiaanse krant Corriere della sera.

Volgens persbureau Reuters zou een loopbrug die als uitgang diende zijn ingestort, waardoor de mensen die daar op dat moment overheen liepen in een geul onder de loopbrug vielen. De meeste slachtoffers zouden bij deze instorting zijn gevallen.

Er zouden zo’n duizend mensen in de nachtclub aanwezig zijn geweest. Volgens een van de gewonden was op zijn minst één van de nooduitgangen geblokkeerd toen de concertbezoekers in paniek een weg naar buiten zochten. Hij vertelde dat in het ziekenhuis aan AP.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, heeft een onderzoek aangekondigd.