Syrië

Kamp in de modder

Foto’s Nazeer Al-Khatib/AFP

Een vluchtelingenkamp in het uiterste noorden van Syrië, bij de grens met Turkije, is veranderd in een modderpoel na zware regenval.

De VN-gezant voor Syrië, Staffan de Mistura, die binnenkort afscheid neemt, heeft de strijdende partijen in het land vrijdag opgeroepen om overeenstemming te bereiken over een commissie die een nieuwe grondwet zou moeten opstellen. Het zou volgens hem een eerste stap kunnen zijn om een einde te maken aan de burgeroorlog.

Volgens de Amerikaanse regering hebben Syrië en Rusland rebellen in de buurt van Aleppo ten onrechte ervan beschuldigd een gifaanval te hebben uitgevoerd op burgers. De Amerikanen zeggen aanwijzingen te hebben dat Syrische en Russische militairen burgers hebben bestookt met traangas. Het zou gaan om een poging het vertrouwen in het bestand bij Idlib te schaden.