Recensie

Recensie

Rembrandt en Saskia weer samen

De liefdesgeschiedenis van Rembrandt van Rijn en Saskia Uylenburgh loopt als een rode draad door de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw in het Fries Museum. In 2019 wordt Rembrandts 350ste sterfjaar uitgebreid herdacht, met tentoonstellingen in onder meer het Mauritshuis en het Rijksmuseum. De geliefden hangen in Leeuwarden zij aan zij in de eerste zaal van de tentoonstelling. In de vijf zalen die volgen, wordt uitgeweid over het societyhuwelijk in de Gouden Eeuw. Er komen andere ‘upperclass’-koppels voorbij. Er wordt verteld over hofmakerij, huwelijksgebruiken, het krijgen van kinderen, overspel. Maar de liefde van Rembrandt en Saskia staat in iedere zaal centraal.

Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw. T/m 17/3 in het Fries Museum, Leeuwarden. friesmuseum.nl

●●●●