‘Mijn vriendin is van het budget'

Deze week ontdekte de Rotterdamse Lily (1) het bestaan van de appel. „Ze stal er een uit de keuken en at hem in een hoekje helemaal op”, vertelt vader Charles Krebbeks (35), werkzaam in de energiesector. De volgende hoeft ze niet meer te stelen, want Krebbeks heeft er een voor haar in z’n mandje gelegd.

Ik zie krentenbollen, siroop, yoghurt en bananen – zijn die ook voor uw kind?

„Ja, alles wat ze krijgt maken mijn vriendin en ik zelf. Ze is nu vijftien maanden, en in al die tijd heeft ze hooguit een keer of vijf eten uit een potje gegeten. In principe zijn oudere mensen allemaal een beetje verpest: die hebben in hun leven al veel ongezonds gegeten. Maar bij haar proberen we het zo goed mogelijk te doen. We gaan zo min mogelijk naar conventionele supermarkten.”

U eet geen vlees, aan uw mandje te zien?

„Soms eet ik no g wel vlees hoor, ik ben niet helemaal vegan of vegetariër. Maar sinds ik mijn vriendin ken ben ik stukken afgevallen, puur en alleen door goed te eten. Meer groente en fruit, minder junkfood.”

Waar let u op, bij het boodschappen doen?

„Mijn vriendin kijkt of de producten e-nummer-vrij zijn. Ik vind het belangrijk dat een verpakking weinig plastic heeft.”

En let u dan ook op de bedragen?

„Per maand geven we zo’n 650 euro uit aan boodschappen. Mijn vriendin is van het budget, ikzelf koop maar wat, haha.”