KLM schrapt 144 vluchten vanwege harde wind

Het gaat om 72 Europese retourvluchten. Het KNMI heeft voor een groot deel van Nederland code geel uitgegeven

KLM heeft zaterdag 144 vluchten geannuleerd vanwege de harde wind.
KLM heeft zaterdag 144 vluchten geannuleerd vanwege de harde wind. Foto Lex van Lieshout/ANP

KLM heeft zaterdag 144 Europese vluchten moeten annuleren vanwege het slechte weer. Door de harde wind konden minder vliegtuigen opstijgen en landen.

Het gaat om 72 Europese retourvluchten, twaalf meer dan vrijdagavond het plan was. Alle niet-Europese vluchten van KLM konden zaterdag wel vertrekken. Een KLM-woordvoerder kan niet precies zeggen hoeveel mensen getroffen zijn. Dagelijks heeft de maatschappij meer dan driehonderd vluchten die vertrekken vanaf Schiphol.

Volgens Schiphol zijn zaterdag ook zeker vijf vluchten van andere maatschappijen geannuleerd. Passagiers moeten de rest van de avond rekening houden met vertragingen. Zondag zijn er vooralsnog geen vertragingen of annuleringen gepland.

Lees ook: Moet Schiphol verder kunnen groeien?

Het KNMI heeft code geel afgegeven, met uitzondering van het noordoosten van Nederland. In de westelijke kustprovincies is kans op zware windstoten van tachtig tot negentig kilometer per uur.

KLM besloot in september ook honderd vluchten te annuleren vanwege storm. Eind april strandden duizenden passagiers op Schiphol door een stroomstoring.