Podcast

Haagse Zaken: Zo machtig is de Tweede Kamer echt

‘Follow the money’ is een van de belangrijkste journalistieke tactieken om de ware machthebber te ontmaskeren. Dat is wat Haagse Zaken deze uitzending doet. Met de stemming over de Rijksbegroting van 2019 in de hand turven we wie het meeste geld heeft kunnen verschuiven sinds prinsjesdag in september. Oftewel: wie heeft de werkelijke macht op het binnenhof?

Deze weken waren de drukste en belangrijkste van het jaar voor de leden van de Tweede Kamer: de begrotingsdebatten. Dit is hét moment om invloed uit te oefenen op de verdeling van het geld en gebruik te maken van de uitgestoken hand van het kabinet. In deze aflevering Haagse Zaken maken we de macht van de Tweede Kamer concreet: hoeveel geld heeft de Kamer kunnen verschuiven?

Lees ook Het piepkleine succes van de Kamer