Zeker twaalf doden bij mislukte bankovervallen Brazilië

Bij een zo’n twintig minuten durende schietpartij kwamen ook gijzelaars van de overvallers om het leven, onder wie een familie met twee kinderen.

Foto ter illustratie: Braziliaanse politie patrouilleert op straat.
Foto ter illustratie: Braziliaanse politie patrouilleert op straat. Foto: iStock

In het noordoosten van Brazilië zijn bij een poging om twee banken te overvallen zeker twaalf doden gevallen, onder wie twee kinderen. In de stad Milagres gijzelden de overvallers na hun mislukte overvallen meerdere mensen.

Onder de doden zijn zes politieagenten en vijf gijzelaars, laat een woordvoerder van de gouverneur van de deelstaat Ceará telefonisch weten aan persbureau Reuters. Eerder had de burgemeester van Milagres tegen Braziliaanse media nog gezegd dat er meerdere daders waren omgekomen.

De criminelen zouden zijn verrast door de politie toen ze de banken probeerden te overvallen en sloegen op de vlucht, meldt de BBC. Bij een ongeveer twintig minuten durende schietpartij die daarop volgde overmeesterden de overvallers een familie in hun auto.

Na de schietpartij waarbij ook de hele familie met twee kinderen omkwam, zijn twee van de overvallers gearresteerd, meldt GloboNews.

De mislukte bankovervallen vonden plaats iets na 02.00 uur ‘s nachts lokale tijd. De deelstaat Ceará waar Milagres in ligt is een van de meest gewelddadige gebieden van Brazilië.