NRC Boekenwedstrijd: wat is het beste boek van 2018?

Nina Polak, Arjen van Veelen of Marente de Moor? NRC-lezers kunnen vanaf vrijdag stemmen op hun favoriete boek uit 2018.

Lezers van NRC kunnen vanaf deze vrijdag hun stem uitbrengen voor de vierde editie van de NRC Boekenwedstrijd, de lezersverkiezing van het beste Nederlandstalige boek van dit jaar. De boekenredactie van NRC selecteerde vijfentwintig kanshebbers, zowel literaire romans als non-fictiewerken voor volwassenen, op basis van het gegeven oordeel in NRC-recensies. De kanshebbers zijn oorspronkelijk Nederlandstalig, verschenen in 2018 en in recensies beoordeeld met vier of vijf ballen.

Stemmen op een van de genomineerde boeken kan op de wedstrijdpagina.

Boekenpakket

De winnaar is het boek dat de meeste lezersstemmen krijgt. De wedstrijd, waarvoor via een speciale stemwebsite gekozen kan worden, loopt tot de late avond van dinsdag 18 december. De volgende dag wordt een winnaar uitgeroepen. Onder de mensen die een stem uitbrachten wordt een boekenpakket verloot, dat bestaat uit de vijfentwintig kanshebbers.

Vorig jaar is de NRC Boekenwedstrijd gewonnen door de schrijver Murat Isik, die toen zo’n twintig procent van de uitgebrachte stemmen kreeg, voor zijn roman Wees onzichtbaar. Vijftienduizend lezers brachten toen hun stem uit. In 2017 won Lize Spit de tweede NRC Boekenwedstrijd, met haar roman Het smelt.

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.