Metropole Orkest maakt opnieuw kans op Grammy

Het Metropole Orkest is genomineerd in de categorie ‘Best Jazz Vocal Album’. Rapper Kendrick Lamar sleepte de meeste Grammy-nominaties in de wacht.

Het Metropole Orkest tijdens een optreden in Muziekgebouw 't IJ in 2016.
Het Metropole Orkest tijdens een optreden in Muziekgebouw 't IJ in 2016. Foto: Remko de Waal/ANP

Nadat het Metropole Orkest in 2016 al eens een Grammy heeft gewonnen, maakt het nu opnieuw kans op de prestigieuze muziekprijs. Het Metropole Orkest is genomineerd voor het album If You Really Want in de categorie ‘Best Jazz Vocal Album’.

Dat is gemaakt onder leiding van Vince Mendoza met vocalist en gitarist Raul Midón. Metropole-directeur Jan Geert Vierkant laat aan ANP weten heel blij te zijn met de nominatie:

“Het zou fantastisch zijn als we wederom een Grammy zouden krijgen, maar deze nominatie is op zichzelf natuurlijk al een grote eer.”

Dit is een fragment van het genomineerde album:

Mendoza zegt tegen het ANP dat hij heeft genoten van de samenwerking met Raul Midón:

“De songs van Raul, zijn stem en zijn gitaarspel waren op zichzelf al cadeautjes. Het is fantastisch zijn verhalen kleur te mogen geven met de klanken en ritmes van het Metropole Orkest. Een match made in heaven.”

In 2016 won het Metropole Orkest een Grammy Award voor het album Sylva dat het maakte met de Amerikaanse jazzfunkband Snarky Puppy.

Acht nominaties voor Kendrick Lamar

Rapper Kendrick Lamar sleepte de meeste Grammy-nominaties in de wacht. Hij werd acht keer genomineerd, onder andere voor ‘Beste Album’ met de soundtrack van de film Black Panther en voor het ‘Beste Nummer’ met All the Stars dat op dat album staat.

Lees ook: Vurig rappende Kendrick Lamar is live intens en overrompelend

Ook rapper Drake gooit met zeven nominaties hoge ogen bij de komende Grammy-uitreikingen en verder valt op dat Lady Gaga en Bradley Cooper in vier verschillende categorieën zijn genomineerd voor hun duet Shallow.

En Backstreet’s back, want een andere opvallende nominatie is die van The Backstreet Boys. De boyband werd voor het eerst in zeventien jaar weer eens genomineerd en maakt kans op de prijs in de categorie ‘Pop duo/group performance’ met hun single Don’t Go Breaking My Heart. De groep werd al acht keer eerder genomineerd, maar won nog nooit een Grammy.

De Grammy’s worden op 11 februari volgend jaar uitgereikt in Los Angeles. Hier de volledige lijst van alle genomineerden.