Eredivisie

Feyenoord op vijf punten van Ajax na zege op VVV

Feyenoord heeft de overwinning op koploper PSV een vervolg gegeven tegen VVV-Venlo. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won woensdag de inhaalwedstrijd in de Kuip met 4-1. De achterstand van Feyenoord op PSV is nu zeven punten, het gat tot nummer twee Ajax bedraagt vijf punten. Dankzij doelpunten van Tonny Vilhena en Robin van Persie, terug in de basis na een paar weken afwezigheid, stond de thuisclub halverwege al met 2-0 voor. Na de 3-0 van Sam Larsson deed Tino-Sven Susic iets terug namens VVV, dat ruim een maand geleden voor niets naar Rotterdam was gereisd omdat de lichtmasten in de Kuip toen na amper een minuut spelen uitvielen. Larsson maakte een kwartier voor tijd zijn tweede treffer van de avond. Feyenoord speelt zondag uit tegen het gepromoveerde FC Emmen. (ANP)