Eredivisie

Feyenoord verslaat VVV in inhaalduel, nadert Ajax

Feyenoord heeft de zege op koploper PSV een vervolg gegeven tegen VVV-Venlo. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won de midweekse inhaalwedstrijd in De Kuip met 4-1. Zo heeft Feyenoord in vijf dagen tijd de achterstand op PSV teruggebracht van dertien naar zeven punten. Het gat tot nummer twee Ajax is nog vijf punten. Dankzij doelpunten van Tonny Vilhena en Robin van Persie, terug in de basis na een paar weken afwezigheid, stond de thuisclub halverwege al met 2-0 voor. Na de 3-0 van Sam Larsson deed Tino-Sven Susic iets terug namens VVV, dat ruim een maand geleden voor niets naar Rotterdam was gereisd omdat de lichtmasten in De Kuip toen al na amper een minuut spelen uitvielen. Larsson besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd met zijn tweede treffer van de avond. Feyenoord speelt zondag uit tegen het gepromoveerde FC Emmen. (ANP)