In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Dit ondervoede meisje wordt gewogen in een centrum voor kindergeneeskunde in Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR). Het land kent het hoogste kindersterftecijfer ter wereld. Volgens een recent rapport van VN-organisatie Unicef hebben twee van de drie kinderen, of anderhalf miljoen mensen, humanitaire hulp nodig.
Foto Florent Vergnes / AFP
Een demonstrant van de gelehesjesbeweging, die in Frankrijk al enkele weken de straat op gaat. De protesten begonnen als actie tegen de aangekondigde verhoging dieselaccijnzen (die is inmiddels van de baan), en werden daarna breed opgepakt in het hele land. Deze man klimt in een hijskraan bij een protestactie in Cissac-Médoc in het westen van het land.
Foto Regis Duvignau / Reuters
Vrouwen bidden bij het karkas van een olifant. Het mannetje overleed maandagnacht, volgens natuurbeheerders in India, na een gevecht met een concurrent in het district Nagaon, in de deelstaat Assam.
Foto Anuwar Hazarika / Reuters
Voormalig president George W. Bush (de 43ste) gaf een toespraak tijdens de staatsbegrafenis voor zijn vader, George H.W. Bush (president 41, tussen 1989 en 1993) in de National Cathedral in Washington. Het lichaam van Bush senior werd donderdag naar College Station (Texas) vervoerd, om te worden begraven naast zijn vrouw Barbara, die in april overleed.
Foto Alex Brandon /Pool Reuters
In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires werd afgelopen woensdag een kunstmanifestatie-slash-protest georganiseerd tegen de vrijspraak van de verdachten in de zaak-Lucia Perez. In 2016 werd die vrouw seksueel misbruikt en vermoord; deze maand bepaalde een Argentijnse rechtbank dat de mannen die daarvoor terechtstonden, niet schuldig zijn.
Foto Marina Guillen / EPA
De Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw Peng Liyuan brachten deze week een bezoek aan Panama. Samen met de president Juan Carkis Verela en de First Lady Lorena namen ze in de hoofdstad een kijkje bij de werkzaamheden voor de uitbreiding van het Panamakanaal.
Foto Carlos Jasso / Reuters
Een demonstrant houdt een molotovcocktail in gereedheid bij rellen die uitbraken in Thessaloniki, tijdens een mars die werd gehouden ter ere van de tiener Alexis Grigoropoulos. De jongen werd in 2008 doodgeschoten, waarschijnlijk door een politieman. Het leidde destijds tot meerdere rellen in de Griekse hoofdstad.
Foto Sotiris Barbarousis / EPA
In de Chinese stad Hefei, in de provincie Anhui, kunnen burgers fietsen delen en huren. Om het systeem te laten functioneren zijn stapels fietsen nodig. In de totale stadsprefectuur wonen zo'n 4.446.800 mensen.
Foto Reuters
Activisten plaatsten op 4 december zo'n tweehonderd paar rode schoenen op het centrale plein van Tel Aviv. Daarmee wilden ze aandacht vragen voor geweld tegen vrouwen. Op dezelfde dag werd in Israël ook een staking gehouden voor datzelfde doel; volgens de demonstranten doet de Israëlische regering te weinig om vrouwen te beschermen.
Foto Jim Hollander / EPA
Duitse brandweermannen tijdens een speciale Kerst-oefening in de stad Ahrensburg, in de buurt van Hamburg. In dit scenario heeft een kerstboom in een 'woonkamer' vlam gevat. De brandweer doet meerdere van dit soort demonstraties om het publiek bewust te maken van gevaarlijke situaties tijdens de feestdagen.
Foto Daniel Bockwoldt / AFP
Dit is de muur op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico, bij de stad Tijuana. Bouwvakkers moesten deze week herstelwerkzaamheden verrichten aan de muur - vandaar de open deur. Onderwijl poseerden Chinese toeristen voor een foto.
Foto Carlos Garcia Rawlins / Reuters
Commando's van de marine van India tijdens een oefening. Op 4 december wordt in het land de marine speciaal geëerd.
Foto Francis Mascarenhas / Reuters
Oekraïense militairen namen eerder deze week deel aan een tactische oefening in de buurt van Tsjernihiv, in het noorden van het land, nabij de grens met Rusland en Wit-Rusland. Tussen Oekraïne en Rusland liepen deze maand de spanningen hoog op, vanwege een confrontatie tussen marine- en kustwachtschepen in de Zee van Azov.
Foto Sergei Supinsky / AFP
In San Sebastian, de stad in de noord-Spaanse regio Baskenland, heerste eerder week guur weer. Dichte mist bedekte 's ochtends vroeg het strand van Ondarreta.
Foto Javier Etxezarreta / EPA
Op 5 december worden in El Salvador speciaal clowns geëerd. Tijdens deze nationale viering gaan zij in volle glorie de straat op. Deze clown werkt nog even zijn schmink bij, in de plaats Santa Tecla.
Foto Jose Cabezas / Reuters