Thuiskok

Bouillon San Danieleham

Deze Italiaanse ham komt uit het dorpje San Daniele, gelegen vlakbij Udine en iets verder van Venetië. Deze hammen worden meestal twee jaar te drogen gehangen en nog op typisch Italiaanse wijze opgebonden om een betere kwaliteit ham te krijgen.

Hier mengen we de ham met een verzameling van paddestoelen. Een andere combinatie van paddestoelen dan die in het recept staat mag uiteraard.

Maak de bouillon: Reinig de sjalotten en snijd ze fijn. Reinig de champignons en snijd ook deze fijn. Stoof samen aan gedurende vijf minuten in de olijfolie, laat niet kleuren. Bevochtig met de bouillon en laat dertig minuten zacht doorkoken. Schik een keukendoek in een zeef en giet door. Snijd de courgette in flinterdunne schijfjes en de champignons in kwartjes. Laat samen met de enoki even meekoken in de bouillon. Serveer de bouillon met de verschillende garnituren en werk af met reepjes San Danieleham, zwart sesamzaad en rodekoolscheuten.