Feyenoord wint met speels gemak inhaalwedstrijd tegen VVV

De Rotterdammers wonnen met 4-1 door doelpunten van Sam Larsson (2 keer), Tonny Vilhena en Robin van Persie.

Feyenoord-aanvoerder Robin van Persie in actie in de wedstrijd tegen VVV Venlo.
Feyenoord-aanvoerder Robin van Persie in actie in de wedstrijd tegen VVV Venlo. Foto ANP

Na de zwaarbevochten overwinning op concurrent PSV heeft Feyenoord ook de inhaalwedstrijd tegen VVV Venlo gewonnen. In de Kuip wonnen de Rotterdammers met speels gemak met 4-1 door doelpunten van Tonny Vilhena, Robin van Persie en Sam Larsson.

Het tegendoelpunt werd gemaakt door Tino-Sven Susic. Door de overwinning is de achterstand op Ajax teruggebracht naar vijf punten, lijstaanvoerder PSV heeft zeven punten meer dan Feyenoord. De wedstrijd tegen VVV moest worden ingehaald omdat het op 4 november werd gestaakt. Begin november vielen al na 50 seconden spelen de lichtmasten in het Rotterdamse stadion uit.

Larsson in vorm

De strijdlust van de Rotterdammers, afgelopen zondag zo belangrijk tegen PSV, was ook aanwezig op deze druilige donderdagavond tegen middenmotor VVV. Feyenoord zette de ploeg van trainer Maurice Steijn gelijk vast en creërde in het begin van de wedstrijd een aantal kansen. VVV kon weinig meer dan verdedigen.

Met enig fortuin kwam Feyenoord in de 28ste minuut op voorsprong door een knappe goal van Vilhena. De bal werd slecht weggewerkt, waarna de Feyenoord-middenvelder vanuit een lastige hoek raak schoot. De voorsprong werd binnen vijf minuten verdubbeld door aanvoerder Van Persie die scoorde na een afgeslagen corner.

In de tweede helft liet rechtsbuiten Larsson zien dat hij goed in vorm is. De Zweed scoorde twee keer. De 3-0 viel na een individuele actie waarbij hij de zestien in dribbelde en de 4-1 na een mooie uitgespeelde aanval. Bij dit doelpunt ging VVV-keeper Lars Unnerstall pijnlijk in de fout. De tegentreffer van Susic, een fraaie treffer van buiten de zestien was het enige wapenfeit van VVV. Het goede resultaat van Feyenoord komt op een goed moment voor trainer Giovanni van Bronckhorst. In de winterstop praat hij met de directie over mogelijke contractverlenging.