Recensie

Recensie Muziek

Winterson laveert tussen gewoon en groots

De Nederlandse zangeres Sofie Winterson doet er een paar nummers over om de aandacht te vangen. De eerste twee liedjes van Sophia Electric klinken luchtig maar doorsnee. Maar dan, bij het derde nummer, ‘Half Asleep’, tovert ze een grote schoonheid tevoorschijn. Dit liedje, met zijn lompe synthesizers en trefzekere zang, en vooral bedwelmend refrein, klinkt zowel maf als gereguleerd, en weet een lieftallige emotie over te dragen.

Op dit tweede soloalbum brengt Winterson veel stijlen en sferen samen. Ze maakt het zich niet gemakkelijk. De ambitieuze nummers, opgebouwd uit bescheiden gitaarpartijen, ingehouden drums en Wintersons ingetogen zang, willen bekoren door een omfloerste sound en een emotie die niet overdondert maar besluipt. Dat lukt niet altijd. In ‘Remember’ klinkt de zang nogal vlak. ‘Make You Miss Her’ heeft fraaie elementen, maar is als geheel te summier. Winterson laveert tussen gewoon en groots.