Rusland-connectie

Mueller bepleit geen celstraf voor oud-veiligheidsadviseur Flynn

De voormalige Nationale Veiligheidsadviseur van president Trump heeft “substantiële medewerking” verleend aan het Rusland-onderzoek van de speciale aanklager.

Michael Flynn, ex-Veiligheidsadviseur van president Trump, heeft „substantiële medewerking” verleend aan het onderzoek naar banden tussen het campagneteam van Trump en de Russische regering. Speciaal aanklager Robert Mueller, die dit onderzoek leidt, verzoekt de rechter geen celstraf op te leggen aan Flynn. Dat blijkt uit een memorandum dat Mueller dinsdagavond aan de rechtbank in Washington voorlegde. Daar wordt op 18 december vonnis gewezen tegen Flynn, die toegaf zich schuldig te hebben gemaakt aan het afleggen van een valse verklaring tegenover de FBI. Hij werkt sinds ruim een jaar mee met Mueller, in ruil voor strafvermindering. In de tekst gaat Mueller in op contacten die Flynn in 2016 had met Rusland en met Turkije, terwijl hij adviseur was van Trumps campagneteam. (NRC)