Panama Papers

VS vervolgen vier verdachten rond Panamees trustkantoor

Vier mensen worden in de Verenigde Staten vervolgd wegens fraude, naar aanleiding van de zogenoemde Panama Papers. De openbaar aanklagers maakten dinsdag bekend dat drie van hen zijn gearresteerd. De vierde is nog voortvluchtig. De verdachten werkten voor of hadden nauwe banden met financiële dienstverlener Mossack Fonseca, waar de gelekte Panama Papers vandaan kwamen. Ze riskeren maximaal twintig jaar celstraf wegens witwassen. Onder de verdachten zijn twee Duitsers. Het inmiddels gesloten Panamese trustkantoor bleek jarenlang klanten over de hele wereld te helpen om belastingwetten te omzeilen. In de in 2016 gelekte documenten staan de namen van personen en bedrijven die hun geld via het bedrijf in een belastingparadijs stalden. (ANP)