‘Ndrangheta

Invallen bij maffia in Nederland bij grote internationale politieactie

Op tien locaties in Nederland heeft de politie woensdagochtend invallen gedaan tijdens een grote internationaal gecoördineerde actie tegen de ’ndrangheta, de maffia uit de Italiaanse regio Calabrië. Ook in Italië, Duitsland, België en Zuid-Amerika kwam de politie in actie. De Italiaanse politie meldde negentig arrestaties, in Duitsland zijn volgens Bild meer dan honderd plekken doorzocht. Over de omvang van de andere acties is nog niets bekend. De acties volgen op een onderzoek dat al sinds 2016 naar drugshandel, maffiabanden en witwassen wordt gedaan. De De ’ndrangheta is veruit het machtigste Italiaanse syndicaat en heeft 5.000 leden. De Calabriërs hebben dependances in Australië en Zuid-Amerika en zijn wereldwijd actief. ‘Ndrangheta is een spil in de distributie van cocaïne in Europa. (NRC)