Recensie

Recensie Muziek

Moderne klassieker van Georgia Anne Muldrow

Georgia Anne Muldrow heeft net zo’n warme stem als Fatima en Erykah Badu. Op haar zeventiende album, maar het eerste op label Brainfeeder, glijdt de ervaren beatmaker soepeltjes door een toverbal aan genres. Neem het luchthartige ‘These are the things I really like about You’, met raps van echtgenoot Dudley Perkins, waarin ze flirt met Dixieland-jazz. Ze bezingt hun liefde in de klassieke r&b-ballad ‘Overload’, maar eert ook de ritmes van haar voorouders in ‘I.O.T.A.’ (Instrument Of The Ancestors). De soul druipt van het catchy ‘Blam’ af. Op ‘Aerosol’ redt tetterende jazztronica een wat al te gelikt r&b-refrein. Daarin zou je de handtekening van labelbaas Flying Lotus kunnen herkennen, maar Muldrow maakt de meeste beats zelf. De thema’s die ze bezingt – liefde in tijden van internet – zijn klassiek. Maar haar souplesse, stoerheid en kwetsbaarheid, maken dit album tot moderne soulklassieker.