Midden-Oosten

Israël vernietigt ‘tunnels van Hezbollah’ onder grens Libanon

Israël is maandagavond bij de grens met Libanon begonnen met het vernietigen van een aantal tunnels die volgens het leger door terreurbeweging Hezbollah zijn gegraven. Dat meldt een woordvoerder van het Israëlische leger. De tunnels, onduidelijk is hoeveel het er zijn, zouden onder de grens met Israël door lopen. Het Israëlische leger weet naar eigen zeggen al sinds 2013 dat Hezbollah aan de tunnels werkt. Sinds 2014 is het leger ook actief op zoek naar die tunnels. Wanneer ze precies ontdekt zijn, is onduidelijk. De tunnels waren nog niet gebruiksklaar en voor het vernielen ervan hoefden omwonenden ook niet geëvacueerd te worden. Een aantal gebieden in de buurt van de muur die langs een deel van de Israëlisch-Libanese grens loopt, is wel afgesloten. (NRC)